søndag den 14. oktober 2012

Knytte


Der skulle lige prøves kræfter med knytning, som vi nok alle kender, enten fra håndarbejde i skolen eller fra de utallige eftermiddage i fritidsordningen eller klubben.

4-tals-knytning


 Man skal bruge fire snore, to som hænger frit og to som bindes fast til en snor, som er bundet om maven, det er disse snore, som man ”knytter rundt om”. Som navnet siger, laver man denne knytning ved at danne et 4-tal med den ene af de løse snore og derefter tage den anden over snippen, under de to fastspændte snore og op igennem hullet i 4-tallet. Dette gentages til knytningen er så lang, som man vil have, den skal være.




Hvis man hele tiden starter med snoren til venstre eller højre, bliver knytningen snoet. Hvis man skiftevis knytter med venstre og højre snor, får man en lige knytning. 

 

 

 Flette med 4 snore

Når man skal flette med fire snore, tager man snoren længst til venstre (snor 1) over snor 2 og 3 og rundt om snor 3. Så snorene kommer til at ligge 2 – 1 – 3 – 4. Så tager man snor 4 over snor 3 og 1, og rundt om snor 1, så snorene kommer til at ligge 2 – 1 – 4 – 3 . Så tager man snor 2 over snor 1 og 4, og rundt om snor 4.. osv…

 

Nøgleringe

Hvis de snore man vil knytte med bindes om en nøglering, inden man begynder at knytte, får man lavet en fin nøglering, hvor der kan bindes perler på enderne. En fin gave til bedsteforældrene J

 

 

 

Plastikposer

Hvis man klipper nogle strimler af plastikposer, kan man knytte med dem lige så vel som med snor. Det er en sjov måde at genanvende plastikposer til noget brugbart. Mange plastikposer har flotte farver, så det giver et godt farvespil ned gennem knytningen. Man skal enten bruge de gennemfarvede plastikposer, eller huske at vende dem med den farvede side ud af, mens man knytter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar